11.02.2013

NOUA ALIMENTAŢIE ANTI-CANCER


CUM SĂ STOPAŢI GENA-CANCERULUI
 
Cartea apărută în septembrie 2009 in Germania descrie:
·        descoperirea genei cancerului TKTL1, la Centrul German de Cercetare al Cancerului din Heidelberg (DKFZ-Heidelberg) de către cercetatorul Dr. Rer. Nat. Johannes F. Coy, 
·        toate implicaţiile descoperirii în fiziopatologie şi terapie
·        şi cabinetele medicale germane cu competenţă în oncologia nutriţionistă TKTL1.
Unul din cabinetele medicale recomandate de descoperitorul genei cancerului TKTL1 Johannes F. Coy aparţine cetăţeanului german de origine română, Johann Wittmann, care este specializat în tratarea cancerului malign TKTL1-pozitiv şi a bolilor multisistemice.
Primul seminar în România de terapie stiinţifică a cancerului malign, definit prin gena/enzima TKTL1, a fost organizat de cabinetul medical german Johann Wittmann, în perioada 24 – 29 August 2009, în Poiana Rusca-Teregova (CS).

Johann Wittmann a conferenţiat, punând la dispoziţie acel know how al cabinetului său, necesar diagnosticului şi terapiei oamenilor care exprimă gena cancerului TKTL1.
Sperăm ca, un scurt rezumat să poată să pună la curent, cu noutăţile din cercetările ştiinţifice, pe toţi cei interesaţi de progresul în medicină şi mai ales, în domeniul oncologiei. Ceea ce aflăm aici ne face să vedem această tematică „cu alţi ochi“.
Microscopul lui Ştefan Odobleja (1902 – 1978) – precursorul ciberneticii mondiale –
stă de peste două decenii „strajă“ pe biroul meu, amintindu-mi vorbele sale:
„Noi nu vedem cu ochii, ci cu mintea.
Dacă mintea e goală,
ochii privesc fără să vadă.“
Cibernetica este studiul interdisciplinar al structurii sistemelor regulatorii.
Dacă pretindem că practicăm o medicină bazată pe legea cauzalităţii, suntem obligaţi să studiem structurile sistemelor regulatorii în medicină, petru că, de fapt, toate bolile sunt multisistemice – aşa şi cancerul.
Pentru aceasta trebuie să învăţăm să vedem cu mintea, trebuie să ne restructurăm mintea – pentru a nu fi orbi.
1. Nu toate tumorile înseamnă cancer
Gena TKTL1 este activată exclusiv în celulele maligne, dar nu în celule încă benigne ale tumorilor.
Celulele sunt maligne doar atunci:
·        când nu îşi mai câştigă energia (ATP) prin ardere cu oxigen (O2) a grăsimilor, a zaharurilor şi a proteinelor
·        si compensează imensul deficit de energie cu ajutorul enzimei TKTL1, în mod exclusiv prin fermentaţia zaharurilor fără Oxigen.
Atât celulele noastre sănătoase cât şi celulele tumorilor, încă benigne („bune“), au fabrici de energie (mitocondri) fucţionabile.
În ele, alimentele ingerate (grăsimile, albuminele, zaharurile) se ard cu oxigen (în ciclul Krebs şi lanţul respirator) şi se transformă în energie (ATP).
ATENŢIE: Aceste celule sănătoase, cât şi celulele tumorilor încă benigne („bune“), se pot transforma în cancer malign („rău“), dacă fabricile de energie îşi pierd funcţia.
Când fabricile de enegie (mitocondrie) îşi pierd funcţia, celula intră în lipsă de Energie (ATP).
Celulele maligne mănâcă de 30 de ori mai multă glucoză (carbohidraţi = „zaharuri“) pentru că
nu pot metabolisa grăsimi (beta-oxidarea grăsimilor este blocată în mitocondri) în fabricile lor de energie.
Şi oxigenarea scăzută stopează fabricile de energie (mitocondri) şi obligă celula să treacă pe fermentaţie de glucoză, cu poducţie de acid lactic (lactat).
De acum, celulei îi rămâne un singur mod de a-şi produce energia necesară şi anume, doar dintr-un singur aliment: fermentaţia glucozei în lichidul celular (citoplasmă) deci, nu în fabrici şi fără folosirea oxigenului.
Pentru că randamentul producţiei de energie prin fermentaţie este minimal – de cca. 18 ori mai mic! – deci, de neajuns, celula intră în alertă ş exprimă intr-un mod compensativ gena enzimei TKTL1, prin care măreşte debitul aportului de zahăr (glucoză) de 20-30 de ori (!) pentru a compensa lipsa de energie prin fermentaţie „turboaccelerată“.
2. Gena/enzima cancerului TKTL1
·        creşte producţia de Energie (ATP) prin fermentaţie „turboaccelerată“,
·        creşte producţia ARN/ADN pentru a se putea înmulţi (diviziune celulară),
·        creşte producţia de regeneratori (NADPH) ai marelui antioxidant celular (Glutation) care
•  ocroteşte nucleul celular aflat în diviziune, de atacurile radicalilor liberi (ROS), proveniţi din proriul lanţ respirator al mitocondrilor (inactivează chimiotherapia şi radiotherapia!),
•  reduce/inactivează declanşatorul cascadei morţii (Cytochrom c)
provenit din descompunerea lanţului respirator al mitocondrilor
·        creşte producţia de acid lactic (Lactat) prin fermetaţia glucozei, care se folosesc:
•  ca armură chimică împotriva celulelor imunitare (!) pe care nu le lasă să se apropie şi le inhibă în măsură de 95%, şi
•  ca deschizător de drumuri pentru emigrare/metastazare) – ucide celulele sănătoase din jurul celulei maligne escavând caverne de expansiune.
Acidul paralizează imunitatea.
Prin fermentaţia Glucozei prin Enzima TKTL1, celulele cancerului malign produc cantităţi enorme de acid lactic care formeazä o „armură“ de acid (pHe 2-5), în jurul celulei canceroase. Această „armurä“ inhibă celulele imunitare, în măsură de 95%! Imunitatea nu poate acţiona împotriva tumorilor.
Acidul duce la metastazare pentru că acidul produs prin fermentaţia enzimatică TKTL1 a glucozei, „mănâncă“ ţesutul sănătos (matrix) din jurul celulei maligne, creşte în cavernele astfel produse, pătrunde în vasele limfatice şi sangvine, circulă prin corp şi se lipeşte într-un organ sănătos, producând METASTAZE.
Împiedicarea/diminuarea producerii de acid lactic împiedică metastasarea.
3. Zaharurile agravează prognoza
Cu cât creşte consumul de glucoză în celulele TKTL1-canceroase, cu atât mai gravă este prognoza.
Aceasta s-a dovedit la toate tumorile maligne TKTL1-pozitive, ca de exemplu:
Cancer naso-faringeal
Cancer pulmonar
Cancer laringeal
Cancer la tiroidă şi metastaze în noduli limfatici
Cancer la sân
Cancer la ficat
Cancer gastrointestinal
Cancer la colon şi rinichi-vezică
Cancer la vezică
Cancer la rinichi
Cancer la ovare
Cancer al colului uterin
Cancer la creier (Glioblastom) şi altele
4. Chimioterapia şi radioterapia s-au dovedit a fi incapabile să vindece tumorile cancerului malign din cauza efectelor enzimei TKTL1, care imortalizează celulele maligne.
„Studiile centrului german de cercetare a cancerului confirmă rezistenţa celulelor canceroase TKTL1-pozitive la mecanismele dăunătoare, folosite în chimioterapie şi radioterapie.“
Din păcate
·        doar celulele „nepericuloase benigne“ mor prin chmioterapie şi radioterapie,
·        iar celulele cancerului malign rămân în viaţă, dobândesc prin acestea un avantaj de supravieţuire, crescând mai departe, chiar şi în timpul ciclurilor de tratament agresiv.
Chimioterapia şi radioterapia nu reuşesc să distrugă celulele tumorilor maligne TKTL1 pozitive
pentru că încearcă să oblige fabricile de energie (mitocondrile) să producă radicali liberi otrăvitori, dar pentru că fabricile sunt scoase din funcţie – condiţia sine qua non a celulelor cancerului malign –
nu pot produce radicali liberi, astfel încât încercarea terapeutică rămâne fără nici o izbândă.
Din contră:
Chimioterapia şi radioterapia chiar duc la catastrofă, pentru că ucid doar celulele sănătoase şi celulele tumorilor benigne (incapabile de a metastaza).
Aceasta se întâmplă pentru că doar ele au fabrici de energie funcţionabile şi pot fi obligate de Chimio/Radio să producă în lanţul respirator al fabricilor – pe lăngă energie (ATP) şi – radicali liberi otrăvitori (ROS), care duc la rupturi în structura lanţului respirator scoţând astfel bunul Cytochrom c din fabrici, care, în afara fabricilor, devine declanşatorul cascadei morţii (apoptoza).
„Pe când [doar] celulele cu ardere (cu Oxigen) se pot combate cu terapiile clasice, precum este chmioterapia şi radioterapia, însă la celulele TKTL1-pozitive aceste terapii nu au efectele dorite; din contră – cele mai deştepte celule canceroase (maligne) supravieţuiesc şi caută răzbunare prin metastazare în corpul gazdă“.
Pseudo-succesul este periculos
pentru că tumorile constau de obicei dintr-o combinaţie de celule tumorale benigne şi maligne.
Aceste celule sănătoase cât şi celulele tumorilor încă benigne („bune“) se pot transforma în celule maligne („cancer rău“), dacă fabricile de enegie îşi pierd funcţia. Aceasta însemnând că îşi pierd capacitatea de a arde alimentele cu oxigen şi că trec la exclusiva fermetaţie a zaharurilor (carbohidraţi transformaţi în glucoză) producând acid lactic (Lactat) metastazant. Fără o terapie contra TKTL1 ni se serveşte un „pseudo-succes“ (vezi graficul) pentru că:
·        în timp ce celulele benigne (verde în grafic) nepericuloase mor pe rând, de la o serie la alta, de chimioterapie/radioterapie şi volumul tumorii se micşoreză,
·        celulele maligne (roşii în grafic) supravieţuiesc chimioterapiei şi radioterapiei şi cresc neîncetat.
De obicei, cam pe la al 3-lea ciclu, se stopează diminuarea volumului (celulele benigne s-au împuţinat, iar cele maligne s-au înmulţit neînfrânat) şi se afirmă într-un mod eronat:
„pare-se că a apărut o rezistenţă“ – faptic, celulele maligne TKTL1 pozitive au fost dintotdeauna, sunt şi vor fi şi în continuare rezistente la chimioterapie/ radioterapie până când nu stopăm gena cancerului malign TKTL1 şi pănă când nu vindecăm mitochondriopatia (boala fabricilor de energie).
În timpul ciclului următor, volumul tumorii creşte văzând cu ochii (cu toate că celulele benigne din tumoare mor în continuare, dar celulele maligne cresc expotenţial!).

5. Diagnosticul adecvat:
Sunt necesare două tipuri da analize:
a) TKTL1
b) Factorii metabolici
a) Analiza de laborator TKTL1
Analiza de laborator TKTL1 este indicatorul fundamental al evoluţiei tumorale (Progressionsmarker) – ea se face:
·        din materialul tumoral (din operaţie, sau probă de biopsie)
·        din martie 2009 şi din sânge – această analiză se face deocamdată doar în Germania şi doar prin câteva cabinete specializate axate pe tratamente oncologice – unul dintre aceste cabinete este cabinetul autorului, Johann Wittmann, care îl foloseşte din prima oră.
Analiza TKTL1 din sânge detectează în ce direcţie se îndreaptă procesul:
·        ardere cu oxigen în mitochondrii = însănătoşire
·        fermentaţie fără oxigen în mitochondrii = agravare
Analizele TKTL1 de control
Analiza TKTL1 din sînge se repetă din 3 în 3 luni.
Cu ajutorul anlizei TKTL1 urmărim dacă am reuşit să inducem inversarea metabolismului, deci să oprim fermentaţia fără oxigen în mitocondrii şi să redobândim ardere cu oxigen în mitochondrii, ceea ce înseamnă însănătoşire.
Proba TKTL1 din sânge nu periclitează pacienţii, precum se întâmplă prin luarea probelor de biopsie, care poate declanşa metastase.
Aşa funcţionează analiza TKTL1
Celulele macrophage („mari digeratoare“) ies din vasele de sînge, pătrund în tumoare, „muşcă“ din ea şi se reîntorc în vasele de sânge. Analiza EDIM-TKTL1 dovedeşte dacă macrophagele au digerat celule tumorale maligne sau benigne, deci, dacă conţin enzima TKTL1, sau nu.
b) Celelalte analize speciale de laborator
sunt indispensabile pentru diagnosticarea metabolismului perturbat:
·        sunt efectuate la cele mai importante laboratoare germane
·        sunt disponibile şi pentru cetăţenii români, probele fiind recoltate chiar în ţară.
Probele detectează mitocondriopatia stesului oxidativ şi nitrosativ, capacitatea antioxidatantă, lipidperoxide, fazele I-II ale detoxifierii (Enzime, Glutathion), paleta aminoacizilor, lipidele, mineralele, vitaminele β-Carotin, A, D, E, B-urile, Coenzima Q 10 a lanţului respirator, Carnitina indispensabilă arderii grăsimilor (β-oxidarea), Cofactorii enzimelor de ex. Selen, Zinc, Cupru, Mangan, Superoxiddismutaza, Homocisteina, etc. Marcări tumorali din sânge, de ex. p53-Auto-Ak, Her-2/neu…; intoxicarea ţesutului cu metale grele, toţi parametrii metabolici şi organotropi, imunitatea antitumorală TH1-Th2, Killerzellen, neurotransmiteri, hormoni, toate tipurile de alergii ascunse (III / IV) evidente (I), cu testarea aproape a tuturor alimentelor etc.
Investigaţia PET şi TKTL1
PET (Positronen-Emissions-Tomographie) corelează în măsură de 80 % cu rezultatele analizei EDIM-TKTL1-din sânge.
Celulele cancerului malign consumă de 30 de ori mai multă glucoză decît celulele sănătoase şi celulele tumorilor benigne, ceea ce se evidenţiază prin investigaţia PET: după ce se injectează glucoză marcată cu Fluor uşor radioactiv (F18-FDG), glucoza este „suptă“, mai ales de celulele canceului malign „ca apa de un burate“, ceea ce se vede luminând pe monitorul PET-ului (metabolic imaging).

Imaginea PET de mai sus, arată tumorile unui pacient român tratat din iulie 2007, în cabinetul meu, din Germania. Radiologia din Oradea confirmă în iunie 2008, dispariţia tumorilor – un caz fericit.
6. Tratamentul adecvat
Dacă terapia este conformă legilor metabolice dependente de suprimarea efectelor enzimei TKTL1, analizele de control vor dovedi diminuarea, şi chiar dispariţia acestei periculoase enzime care ţine cancerul malign în viaţă.
Cancerul malign TKTL1 pozitiv se poate trata :
A) prin Nutriţionismul TKTL1
·        prin oprirea consumului de carbohidraţi: zahărul, mierea, zaharurile de tip glucoză, lactoză, fructoză, maltoză etc. ascunşi în alimente de tot felul, deci prin flămânzirea celulelor maligne specializate numai pe carbohidraţi, şi oprirea producţiei de acid lactic imunopresiv si metastazant provenit doar din fermentaţia glucozei;
·        prin hrănire aproape exclusiv cu ceea ce nu poate fermenta (alimentaţia chetogenă)
•  lipide (grăsimi şi uleiuri biologice)
•  proteine (carne, ouă, lactate fermentate la maxim).
·        Prin această alimentaţie pacientul produce şi un corp chetonic (Acetoacetat) care atacă celulele cancerului malign.
·        Prin de-acidularea tumorii (nu luaţi pulberi basice antiacide!).
B) prin medicaţie antitumorală din medicina ortomoleculară
oral, injecţii, perfuzii – exact adaptată la necesităţile detectate prin analize de laborator.

C) prin medicaţie antitumorală din medicina tradiţională chineză (MTC/TCM)
pe care am predat-o timp de 25 de ani.
D)prin ECT (Electro-Cancer-Therapy)
Este numită şi Electrochemical therapy (EChT). Ea „topeşte“ tumorile cu curent continuu, ducând la necroza celulelor canceroase.
Methoda stiinţifică este publicată în cartea „Biologically Closed Electric Circuits (BCEC) de Dr. Björn E.W. Nordenström (Head of Diagnostic Radiology at Karolinska Institute, Stockholm, Sweden) membru (1967-1986) al organizaţiei, şi fost preşedinte al înmânării premiului Nobel, pentru medicină şi fiziologie.
Ea este ideală, mai ales pentru tumorile la suprafaţa corpului, dar arată efectivitate şi la tumori interne.


Johann Wittmann                                                                            Bobeleac Adina
Heilpraktiker                                                                                    Reprezentant autorizat pentru
Practician al medicinii (ştiinţifice şi naturiste) licenţat în RFG       Romania
www.heilpraktiker-wittmann.de                                                                        aaadina@yahoo.com

VN:F [1.6.8_931]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu