Gabriel Pintilie
Radio Reșița
In 25 noiembrie 2009 a avut loc, în sala de congrese, la Hotelul Hilton din Frankfurt, un Workshop de oncologie practică, la care am participat. Temele abordate au fost:
- Subtilităţile ştiinţifice ale metabolismului tumoral
- Folosirea analizei de laborator EDIM-TKTL1-Bluttest
- Nutriţionismul după principiul descoperitorului genei TKTL1 Dr. Johannes Coy
Au participat 200 de medici naturişti şi alopaţi, axaţi pe oncologie. Şi la acest Workshop s-a dovedit încă o dată cât de necesară este informarea medicilor. Din întrebările puse după prelegeri, a reieşit foarte clar că marea parte a medicilor nu sunt la curent cu publicaţiile ştiinţifice şi că necesită astfel de seminare active, de tip Workshop.
Greutăţi şi beţe-n roţi
Unii medici de spitale au destăinuit că, legat de carieră, au reţineri întemeiate să abordeze tema ştiinţifică a congresului cu colegii şi mai ales, cu şefii lor conservatori, de frica repercusiunilor.
Acest tratament modern, bazat pe descoperirile Centrului German de Cercetare a Cancerului „Heidelberg“ (DKFZ) încă nu se practică în spitale, ci în cabinetele progresive private, libere în practică, nesupuse standardizării impuse de asigurările de boală care au contracte cu diferite firme din industria farmaceutică.
Din discuţii cu pacienţii şi medicii români, ştiu că situaţia în România este şi mai puţin, roz.
Morile macină încet
Cu foarte mici excepţii, medicii români încă nu cunosc şi nu se confruntă cu această descoperire sensaţională. Amintesc că, totuşi primii paşi în această tematică sînt deja făcuţi, iar punctele cele mai importante au fost publicate în rubrica medicală, despre cancer, la Radio Reşiţa. Publicaţiile mele pe situl Radio Reşiţa încep să fie tot mai mult vizitate – sper că nu numai de pacienţi, ci şi de medici. Cu toate că publicaţiile mele sunt din septembrie 2009 pe internet, medicii români încă nu m-au contactat pentru a se informa – excepţie fiind unii medici a care au membri de familie bolnavi de cancer şi care necesită ajutor.
Roata nu se mai poate descoperi încă o dată
Dr. Coy mi-a confirmat că o clinică germană de femei (Unversitätsklinik) a încercat să se profileze şi să se împodobească cu terapia nutriţionistă anticancer, publicată de Dr. Coy, fără să amintească enzima TKTL-1, şi nici pe Dr. Coy – plagiat penibil (încă de văzut pe situl acestei Universitäts-Frauenklinik). După ce a ieşit la iveală plagiatura, clinica a oprit tratarea femeilor bolnave de cancer prin această metodă, chipurile, „din lipsă de personal“. Eu cel puţin sper ca pacienţii români să fie scutiţi de astfel de „orgolii medicale“. Roata nu se mai poate descoperi încă o dată – nici de medici germani şi nici de medici români.
Cu paşi înceţi dar siguri
După costisitoarele demersuri de patentare a Genei TKTL1, de patentare a analizelor de laborator ptr. evidenţierea enzimei TKTL1, în materialul tumoral şi de patentare a analizei TKTL1 din sânge, urmată de patentarea medicaţiei nutriţioniste anti TKTL1, a început introducerea analizelor şi a terapiei în Germania.
In coresponenţa mea cu descoperitorul genei cancerului malign, Dr. Joannes Coy, am exprimat necesitaea de a face analizele TKTL1 în România. Politica firmelor germane fondate de Dr. Johannes Coy, au decis că, deocamdată, analizele de laborator TKTL1, să fie etalate şi efectuate pentru început, doar într-un singur laborator din Germania, la fel şi distribuirea produselor nutriţioniste anti TKTL1. Conflictele de interes pe „piaţa oncologică“, cu „garda veche“, înţeleg că nu pot fi purtate în toate ţările de odată, ci doar rând pe rând, prima ţară fiind Germania.
Cu toate acestea, am efectuat şi efectuez şi în continuare, pentru pacienţii români care vin la mine în Germania, toate analizele speciale necesare, inclusiv a analizei TKTL1 (de la ieşirea ei pe piaţă!), şi îi ajut să achiziţioneze nu numai medicamentele anti cancer, ci şi produsele nutriţioniste cu efecte antitumorale, antimetastatice şi proapoptotice necesare terapiei.
Am început deja recoltarea probelor în ţară, pentru analizele speciale, necesare medicinii ortomoleculare, bazate pe corectarea metabolismului, pentru combaterea metabolismului cancerului malign .
Fapte relevante pentru toate cadrele medicale (nutriţionişti, naturişti şi medici)
Imi permit, cu această ocazie, să arunc o privire critică asupra oncologiei. Pentru veridicitatea celor spuse de mine, dau trimiteri la cercetările ştiinţifice, cu care fiecare medic trebuie să fie familiarizat. Prin aceasta sper să reuşesc să scutesc, măcar pe unii paienţi români (care cunosc problemele legate de gena TKTL1 a cancerului malign), de comentarii necalificate ale cadrelor medicale neinformate, despre terapia oncologică modernă, care ţine cont de urmările metabolismului TKTL1.
Facit: Nu părerile medicilor contează, ci dovezile ştiinţifice ale cercetătorilor.
Medicii sunt obligaţi să adere la ştiinţă şi nu la crezuri sau păreri.
Medicii sunt obligaţi să adere la ştiinţă şi nu la crezuri sau păreri.
Progrese senzaţionale doar în unele sectoare ale medicinii
Progresele în medicină sunt senzaţionale în multe direcţii, de exemplu transplanturi, diagnosticări, dar cum stă medicina clasică în ceea ce priveşte rata relativă de supravieţuire în cancer?
Rata de supravieţuire după tratament oncologic:
de ¼ de deceniu fără progres!
de ¼ de deceniu fără progres!
Terapiile oncologiei vechi (Operaţie-Chimiotherapie-Radioterapie) s-au dovedit a fi inapte de a convinge, prin creşterea ratei de supravieţuire. Oncologia „clasică“ a eşuat.
Jurnalul medicilor germani Deutsches Ärzteblatt, Schlesinger-Raab, A et al. 40/2005, 2706-2714
Compararea a 4 intervale calendaristice după diagnoză (n=1434); M1, Metastaze la primul diagnostic:
Intervalele: 1980-1984, 1985-1989, 1990-1994, 1995-2000
Compararea a 4 intervale calendaristice după diagnoză (n=1434); M1, Metastaze la primul diagnostic:
Intervalele: 1980-1984, 1985-1989, 1990-1994, 1995-2000
- Cancerul mamar metastazat: 20 de ani fără progres în longevitate
Jurnalul medicilor germani Deutsches Ärzteblatt, Eurocare 4, August 2007
despre rata de supravieţuire la cancer:
despre rata de supravieţuire la cancer:
- 1975: 51%
- 2002: Europa 51,6%, USA 64,6%
Dar Stop! Nu cumva să credem că progresul stagnează – prea frumos ar fi.
De fapt, situaţia se agravează văzând cu ochii (vezi capitolul următor):
De fapt, situaţia se agravează văzând cu ochii (vezi capitolul următor):
- Cancerul explodează expotenţial,
- mortalitatea creşte,
- medicii care s-au oprit să studieze cu ochi critici, se lasă orbiţi de iluzia progresului, sugerată de industria farmaceutică
Citiţi statisticile registrelor de cancer, de exemplu „Deutsche Krebsregister“.
Facit: trebuie să ne trezim la realitate, deoarece cancerul explodează, mortalitatea creşte, iar noi ne complacem în absurda idee că „progresăm“.
Cancerul explodează, mortalitatea creşte
WHO: 59,5% mai mulţi morţi din cauza cancerului
WHO: 59,5% mai mulţi morţi din cauza cancerului
World Health Organization (WHO):
- mortalitatea 2004 - 7,4 milioane de victime
- mortalitatea 2008 - 11,8 milioane de victime
2008 (comparativ cu 2004): 59,5% mai mulţi morţi de cancer!
Câţi medici cunoaşteţi care acceptă aceste date statistice ale World Health Organization (WHO) ca realitate?
Facit:
- Aceaste cifre nu dau dovadă de progres. Specialiştii în oncologia „clasică“ – indiferent cât de binevoitori ar fi , măsuraţi după izbândă, încă nu au dovedit că ar fi îndreptăţiţi să fie numiţi specialişti.
- Trebuie să ne schimbăm atitudinea, să părăsim ineficienţa metodelor învechite, să ne orientăm după ştiinţă şi nu după industrie şi nici după dictatul structurilor ierarhice, ultraconservatoare, care tind cu vehemenţă să ţină lăstarii tineri în umbra cea de veci.
Longevitatea suferă de „nanism universitar“ şi „gigantism corifeic“
Să privim adevărul în ochi: medicina predată in facultăţile de medicină, nu este neapărat medicina cea mai nouă, acreditată de ştiinţă – deseori trec, nu doar ani, ci chiar decenii, până ce se introduce în planul de predare ceea ce demult este dovedit ştiinţific. Dacă, în fine, „noul“ se predă, mai trec câţiva ani până ce studenţii încep să lucreze ca medici. Supuşi ierarhiei din spitale, aceşti medici tineri sunt obligaţi să aştepte până ce „eminenţele gri“, purtătoare de decizii, ies la pensie sau mor, pentru a pune în practică ceea ce, cu ani în urmă, au învăţat în facultate.
Dar, dacă cumva, asigurarea socială (de boală) a decis să nu suporte costurile pentru o metodă nouă, predată la facultate (o descoperire recunoscută în lumea internaţională a ştiinţei), totul este degeaba. Astfel, medicina practică, este cu cel puţin 5-15ani, iar în cazul cancerului, chiar cu 85 de ani în urma descoperirilor ştiinţifice, chiar dacă sunt laureate cu premiul Nobel (vezi capitolul următor despre Otto Warburg 1924).
Facit:
- detronarea unei „Eminence based medicine“,
- încoronarea unei „Evidence based medicine“
Ştiinţa cunoaşte demult secretul cancerului! – iar dumneavoastră?
Dublu laureat al premiului Nobel, Otto Warburg, a publicat în 1924, despre descoperirea metabolismului fermentativ a celulelor maligne, din tumori.
Nobelpreisträger Warburg O, Posener K, Negelein E (1924)
Über den Stoffwechsel der Carcinomzelle. Biochem Z 152: 309–344
Über den Stoffwechsel der Carcinomzelle. Biochem Z 152: 309–344
Warburg, O. 1930. The Metabolism of Tumors. Constable and Company, Ltd. London. 327 pp;
Warburg, O. 1956. On the origin of cancer cells. Science. 123:309–314.
O. Warburg totuşi, încă nu a putut explica mecanismul care cauzează fermentaţia carbohidraţilor (glucoza)
în celulele cancerului malign – această explicatie s-a găsit în 2005.
în celulele cancerului malign – această explicatie s-a găsit în 2005.
Explicaţia fermentaţiei glucozei este gena enzimei cancerului TKTL1
Acest mecanism fermentativ a fost descifrat în anul 2005, la Centrul German de Cercetare a Cancerului DKFZ-Heidelberg (Deutsches Krebsforschungszentrum-Heidelberg) de către Cercetatorul Dr. Rer. Nat. Johannes F. Coy
care a descoperit gena cancerului TKTL1 (Transketolase-like1).
care a descoperit gena cancerului TKTL1 (Transketolase-like1).
Coy et al., Erstbeschreibung des TKTL1-Genes und Stoffwechselwegs am
Krebsforschungszentrum Heidelberg (DKFZ) 2005:.., Genomics 1996, 32, 309-316
Krebsforschungszentrum Heidelberg (DKFZ) 2005:.., Genomics 1996, 32, 309-316
Deutschen Krebsforschungszentrum Heidelberg (DKFZ-Heidelbrg)
Rezultatele cercetărilor Centrului German de Cercetare a Cancerului din Heidelberg
(Deutschen Krebsforschungszentrum DKFZ), în legătură cu gena TKTL1 în boala cancerului malign, au fost publicate de DKFZ în luna martie 2009, în renumita revistă de specialitate, International Journal of Cancer – editorul jurnalului este laureatul premiului Nobel pentru medicină, prof. Harald zur Hausen, fost şef al DKFZ.
(Deutschen Krebsforschungszentrum DKFZ), în legătură cu gena TKTL1 în boala cancerului malign, au fost publicate de DKFZ în luna martie 2009, în renumita revistă de specialitate, International Journal of Cancer – editorul jurnalului este laureatul premiului Nobel pentru medicină, prof. Harald zur Hausen, fost şef al DKFZ.
Omologare internaţională a descoperirii în 2009
Instituţia de renume mondial, John-Hopkins-Institution, din USA
a confirmat identificarea genei TKTL1 ca una din cele mai importante gene ale cancerului (Proto-Onkogene).
a confirmat identificarea genei TKTL1 ca una din cele mai importante gene ale cancerului (Proto-Onkogene).
Coordinated Activation of Candidate Proto-Oncogenes and Cancer Testes Antigens via Promoter Demethylation in Head and Neck Cancer and Lung Cancer
Ian M. Smith,1 Chad A. Glazer,1 Suhail K. Mithani,2 Michael F. Ochs,3 Wenyue Sun,1 Sheetal Bhan,1 Alexander Vostrov,5 Ziedulla Abdullaev,5 Victor Lobanenkov,5 Andrew Gray,1 Chunyan Liu,1 Steven S. Chang,1 Kimberly L. Ostrow,1 William H. Westra,4 Shahnaz Begum,4 Mousumi Dhara,1 and Joseph Califano1,6*
1Department of Otolaryngology—Head and Neck Surgery, Johns Hopkins Medical Institutions, Baltimore, Maryland, United States of America
2Department of Surgery, Division of Plastic and Reconstructive Surgery, Johns Hopkins Medical Institutions, Baltimore, Maryland, United States of America
3Division of Oncology Biostatistics, Department of Oncology, Johns Hopkins Medical Institutions, Baltimore, Maryland, United States of America
4Department of Pathology, Johns Hopkins Medical Institutions, Baltimore, Maryland, United States of America
5Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institute of Health, Rockville, Maryland, United States of America
6Milton J. Dance Head and Neck Center, Greater Baltimore Medical Center, Baltimore, Maryland, United States of America
Joseph Najbauer, Editor
City of Hope Medical Center, United States of America
* E-mail: jcalifa@jhmi.edu
Conceived and designed the experiments: IMS CAG SKM MFO WS SB AV ZA VL CL SSC JC. Performed the experiments: IMS CAG SKM WS SB AV ZA AG CL SSC KLO MD. Analyzed the data: IMS CAG SKM MFO WS SB VL AG CL SSC WHW SB JC. Contributed reagents/materials/analysis tools: IMS VL KLO WHW JC. Wrote the paper: IMS CAG SKM MFO JC.
Received October 5, 2008; Accepted February 3, 2009.
„Other identified proto-oncogenes in this report have been implicated recently in tumorigenesis. TKTL1 protein expression is correlated to worse outcome in patients with invasive colon and urothelial tumors, and investigators hypothesize that enhanced TKTL1 expression in tumors increases oxygen-independent glucose usage [22]. In addition, over-expression of TKTL1 has since been validated as a potential biomarker and treatment target in breast cancer [20]. GPR17 and GRIN1 have not been implicated in carcinogenesis to date. Although we were unable to demonstrate growth promoting effects of C19ORF28, this does not exclude the possibility that overexpression of this and any of our other targets may contribute to a malignant phenotype in other cell backgrounds, or via other mechanisms—i.e., motility, invasion, angiogenesis, or apoptosis resistance—or that it may cooperate with other identified targets to produce phenotypic effects.“
Relevanţa clinică a enzimei TKTL1
TKTL1 corelează cu Metastazarea, Invazivitatea şi Prognoză decepţionantă (decepţionantă se continuie cu terapiile standard învechite, fără a lua măsurile inevitabile la pacienţii TKTL1-pozitivi. Relevanţa clinică a enzimei TKTL1 în cancerul malign este dovedită la toate tumorile maligne TKTL1-pozitive, cercetate până acum:
- Cancer naso-faringeal
(Nasen-Rachen-Karzinom, Zang S. Cancer Biol Ther 2008; 7 (4): 517-522) - Cancer pulmonal
(Lungenkrebs, G. Kayser et al., in press 2007) - Cancer laringeal
(Kehlkopfkrebs [laryngeal squamous cell carcinomas] Völker HU et al.; Eur Arch Otorhinolaryngol. 2007 ; 264 (12) 1431-1436) - Cancer la tiroidă si metastaze în noduli limfatici
(Schilddrüse und Lymphknoten-Metastasen: Zerilli M. et al., Increased expression of transketolase-like-1 in papillary thyroid carcinomas smaller than 1.5 cm in diameter is associated with lymph-node metastases. Cancer 2008; 113 (5): 936 – 944) - Cancer la sân
(Brustdrüsenkrebs Foldi et al., Oncol. Rep. 2007 Apr. 17 (4) : 841-5) - Cancer la ficat
(Leberkrebs: Cancer Lett. 2007 Aug 8;253(1):108-14. Epub 2007 Feb 23) - Cancer gastrointestinal
(Magen- Darmkrebs: Staiger et al., Staiger WI et al.: Expression of the mutated transketolase TKTL1, a molecular marker in gastric cancer. Oncol Rep. 2006 Oct;16(4):657-61) - Cancer la colon şi rinichi-vezică
(Dickdarmkrebs und Blase-Niere: Langbein S, Zerilli M, zur Hausen A, Staiger W, Dressler D, Rensch-Boschert K, Lukan N, Popa J, Ternullo M, Steidler A, Weiss C, Michel MS, Grobholz R, Willeke F, Alken P, Stassi G, Schubert P, Coy JF. Expression of transketolase TKTL1 predicts colon and urothelial cancer patient survival: Warburg effect reinterpreted. Br J Cancer 2006;94: 578-85. Anticancer Drugs. 2007 Apr;18(4):427-33) - Cancer la vezică
(Blasenkrebs: Langbein S et al.: Expression of transketolase TKTL1 predicts colon and urothelial cancer patient survival: Warburg effect reinterpreted. British Journal of Cancer; British Journal of Cancer 2006; 1 – 8 ) - Cancer la rinichi
(Nephroblastom [Wilms Tumor] bei Kinder Wu HT et al. Anaplastic nephroblastomas express TKTL-1 Eenzyme 1. J Cln Path2009; DOI: 10.1136/jcp.2008.063966, - Cancer la ovare
(Eierstockkrebs: M. Krockenberger et al., Int.J.Gynecol Cancer 2007, 17,101-106) - Cancer al colului uterin
(Zervixkarzinom Korenhagen N et al. J Obstet Gynaecol Res 2008; 34 (3): 293-300) - Cancer la Uter şi ovareChen H et al: Overexpression of transketolase-like gene 1 is associated with cell proliferation in uterine cervix cancer. Journla of Experimental & Clinical Cancer Research 2009; 28: 43
- Cancer la creier (Glioblastom) şi colon: (Glioblastom und Kolon: Wegener B., Pfisterer M: TKTL1-Ernährung nach Dr. Coy: Therapieerfolge beim Glioblastom und Kolonkarzinom, Deutsche Zeitschrift für Onkologie 2007; 39: 170-174. Völker HU et al. Am J Clin Pathol 2008; 130 (1): 50-57)
Cine nu schimbă radical alimentaţia, se stinge repede
Alimentaţie bogată în calorii, nu evită emacierea
- 30-90% din pacienţi suferă de subalimentaţie, cu toate că mănâncă îndeajuns, caloric
- 23% din pacienţii cu cancer, mor din cauza caşexiei
Facit: Bolnavii cu cancer malign necesită un altfel de alimentaţie. Cine are celule tumorale TKTL1 pozitive, moare mai repede dacă nu schimbă radical alimentaţia.
Alimentaţia ştiinţifică corectă contra TKTL1
- Reducera carbohidraţilor la sub 1g / kg corp –
evidenţierea de corpi chetonici în urină este „conditio sine qua non“. - ingerarea alimentelor bogate în :
- Albumine (ptr. că aminoacizii chetoplastici nu se transformă în glucoză)
- Grăsimi (ptr. că acizii graşi nu se transformă în glucoză)
- Substanţe secundare din plante (cu efecte multiple inclusiv apoptotice)
Se prescriu
- medicamente individualizate (vitamine, minerale, aminoacizi, uleiuri, enzime)
după legile Medicinii Ortomoleculare, ghidată prin analize de laborator - medicamente anticancerigene de provenienţă vegetală,
- adausuri alimentare proapoptotice – da alimente!
- perfuzii ortomoleculare ghidate de analizele de laborator.
Se necesită
- mişcare îndelungată ptr. arderea glucozei în celulele sănătose
(condiţia: să nu existe Nitrostress – vezi aricolele mele la Radio Reşiţa)
Detalii despre diagnostic şi terapie prin alimentaţie şi medicaţie ortomoleculară, la autor. (clic jos, pe microscop).
Dacă nu se iau măsurile inevitabile, impuse de prevalenţa metabolismului TKTL1 pentru evitarea metastazărilor, atunci celulele canceroase TKTL1 pozitive, devin tot mai invazive şi metastazează – şansele de supravieţuire scad dramatic.
Din acest punct de vedere, multe tipuri de cancer au fost investigate, de exemplu: cancer al vezicii urinare, de sân, de colon, cancer ovarian, de col uterin, al creierului (glioblastom), laringeal, pulmonar, de stomac, nazofaringeal, renal, cancer tiroidian etc. (vezi sus) – peste tot se confirmă dependenţa metastazării de TKTL1.
Scurtarea dramatică a supravieţuirii
Prezenţa enzimei TKTL1 duce la pacienţii
- cu acelaşi tip de cancer,
- cu aceeaşi terapie („clasică“)
- şi în acelaşi stadiu al bolii
la scurtarea dramatică a supravieţuirii.
Langbein S et al.: Expression of transketolase TKTL1 predicts colon and urothelial cancer patient survival: Warburg effect reinterpreted. British Journal of Cancer 2006; 1 – 8
Völker HU et al.: Overexpression of transketolase TKTL1 is associated with shorter survival in laryngeal squamous cell carcinomas.
Eur Arch Otorhinolaryngol 2007; 264 (12): 1431 – 1436
Eur Arch Otorhinolaryngol 2007; 264 (12): 1431 – 1436
Prognoza depinde în primul rând de carbohidraţi
Cu cât creşte consumul de glucoză în celulele TKTL1-canceroase, cu atât mai gravă este prognoza.
Di Chiro G, et al.1987, Radiology 164: 521 – 526
Downey RJ, et al., J Clin Oncol 22: 3255 – 3260
Downey RJ, et al., J Clin Oncol 22: 3255 – 3260
Pacienţii produc, prin alimentaţia de tip TKTL1 (nach dem Coy-Prinzip),
un medicament anti cancer
un medicament anti cancer
Acetoacetat (corp chetonic care se produce prin alimentaţia TKTL1 după „Coy-Prinzip“) inhibă creşterea celulelor canceroase.
Fine et al. Acetoacetate reduces growth and ATP concentration in cancer cell lines which over-express uncoupling protein 2, Cancer Cell International 2009, 9:14 doi:10.1186/1475-2867-9-14
Alimentaţia TKTL1 (Coy-Prinzip) are efect curativ
Alimentaţia TKTL1 (Coy-Prinzip) a redus semnificativ tumoarea, chiar şi la pacienţii cu glioblastom, cu cancer de colon cu metastaze în ficat – cu retragerea metastazelor.
Wegener B et al.: TKTL1-Ernährung nach Dr. Coy: Therapieerfolge beim Glioblastom und metastatsierten Kolonkarzinom. Deutsche Zeitschrift für Onkologie 2007; 4: 170 – 174
Celulele cancerului uman reacţionează şi transplantate pe şoarece (Mausvmodell) la alimentaţia TKTL1 (Coy-Prinzip), bogată în acizi graşi omega-3 şi ulei MCT (medium-chain triglycerides):
- vitaza de creştere a tumorilor se diminuează cu 50 %
- necroza interioară în tumoare creşte de 2,6 ori.
Otto C et al.: Growth of human gastric cancer cells in nude mice is delayed by a ketogenic diet supplemented with omega-3 fatty acids and medium-chain triglycerides. BMC Cancer 2008; 8: 122
Celulele cancerului malign sunt TKTL1-pozitive ,
fiind rezistente la chimioterapie şi radioterapie
fiind rezistente la chimioterapie şi radioterapie
Cercetările făcute de DKFZ (Deutschen Krebsforschungszentrums) confirmă rezistenţa celulelor canceroase TKTL1-pozitive, la mechanismele dăunătoare ale chimioterapiei şi radioterapiei, ptr. că TKTL1 imortalizează celula canceroasă.
Xu R et al: Inhibition of glycolysis in cancer cells: A novel strategy to overcome drug resistance associated with mitochondrial respiratory defect and hypoxia. Cancer Res 2005; 65: 613 – 621
Xu X et al: Transketolase-like protein (Transketolase-like protein 1 (TKTL1) is required for rapid cell growth and full viability of human tumor cells. International Journal of Cancer 2009; 122: 1330 -1337
Xu X et al: Transketolase-like protein (Transketolase-like protein 1 (TKTL1) is required for rapid cell growth and full viability of human tumor cells. International Journal of Cancer 2009; 122: 1330 -1337
Inhibarea câştigului de energie prin fermentaţia glucozei, potenţiază efectele unei chimioterapii cu dozaj mic.
Ihrlund LS, Hernlund E, Khan O, Shoshan MC: 3-Bromopyruvate as inhibitor of tumour cell energy metabolism and chemopotentiator of platinum drugs. 2008 Jun; 2 (1): 94-101
Acidul lactic, provenit din fermentaţia glucozei, este responsabil de metastazare
Walenta S et al: High Lactate Levels Predict Likelihood of Metastases, Tumor Recurrence, and Restricted Patient Survival in Human Cervical Cancers.. Cancer Res 2000; 60: 916 – 921
Stern R et al: Lactate stimulates fibroblast expression hyaluronan and CD44: The Warburg effect revised. Exp Cell Res 2002; 276: 24 – 41
Medicamentele inhibatoare ale anghiogenezei sunt nocive
Medicamentele inhibatoare ale anghiogenezei (Angiogenesehemmer) inhibă alimentarea tumorii cu sânge
şi o obligă să exprime TKTL1 pentru accelerarea fermentaţiei glucozei în copul producerii de ATP.
Prin aceasta grăbesc producţia de acid lactic şi metastazarea, neaducînd un avantaj în longevitate, pentru pacienţi.
şi o obligă să exprime TKTL1 pentru accelerarea fermentaţiei glucozei în copul producerii de ATP.
Prin aceasta grăbesc producţia de acid lactic şi metastazarea, neaducînd un avantaj în longevitate, pentru pacienţi.
Loges S et al.: Silencing or Fueling Metastasis with VEGF Inhibitors: Antiangiogenesis Revisted. Cancer Cell 2009; 3: 167 – 170
Inhibarea a TKTL1 reduce invasivitatea celulelor canceroase
Xu R et al: Characterization of the functional role of the transketolase-like 1 (TKTL1) gene for glucose metabolism, cellular growth , and malignant transformation in vitro and in vivo (Dissertation) Universität Heidelberg 2008: http://archiv.ub.uni-heidelberg.de/volltextserver/volltexte/2008/8584/
Analiza EDIM-TKTL1 din sânge
EDIM-TKTL1 evidenţiază celulele canceroase TKTL1-pozitive şi corelează excelent cu rezultatele PET (Positronen Emissionstherapie).
Prof. Baum / Zentralklinik Bad Berka: 80 % Relation der Ergebnisse des EDIM-TKTL1-Bluttest mit den Ergebnissen im PET.
J. Coy, prelegere Fraunkfurt 25.11.09: peste 90% Relation der Ergebnisse des EDIM-TKTL1-Bluttest mit den Ergebnissen im PET.
J. Coy, prelegere Fraunkfurt 25.11.09: peste 90% Relation der Ergebnisse des EDIM-TKTL1-Bluttest mit den Ergebnissen im PET.
Practicabilitatea tratamentelor
Toate aceste cunoştinţe ştiinţifice sunt luate în considerare, respectate şi puse în practică în cabinetul meu, fapt care a determinat pe cercetatorul Dr. Rer. Nat. Johannes F. Coy descoperitorul genei TKTL1 (Transketolase-like1) a cancerului, să mă recomande în cartea sa.
Seminare de specialitate
Primul Workshop în România de terapie stiinţifică a cancerului malign, definit prin gena/enzima TKTL1, a fost organizat de Cabinetul Medical german „Johann Wittmann“, pentru un cerc restrâns, în perioada 24 – 29 august 2009, în Poiana Rusca-Teregova (CS).
Al doilea Workshop pentru terapeuţii/medicii din România de terapie stiinţifică a cancerului malign, definit prin gena/enzima TKTL1, a avut loc în perioada 17-22 August 2010, în Poiana Rusca-Teregova (CS). Seminarul a durat 4 zile, dedicându-se detaliilor fiziopatologiei metabolismului cancerului malign, diagnosticul medicinei ortomoleculare şi terapiei tumorilor TKTL1 pozitive.
Pe perioada acestui seminar, alimentaţia participanţilor la Workshop a fost de tip anticancerigen (anti TKTL1).
La primul Workshop ptr. persoane private, interesate de nutriţionismul practic anticancerigen (TKTL1), au participat atat pacienti cat si alte categorii de persoane, în perioada 24-29 August 2010 – alimentaţia participanţiilor la Workshop a fost de tip anticancerigen (anti TKTL1).
Tematicile urmarite:
- prevenirea şi tratarea cancerului malign şi a metastazelor
- defectele metabolismului legate de cancer
- nutriţionismul TKTL1 (nach dem „Coy-Prinzip“)
- alimentaţia practică anticancerigenă în timpul Workshopului
- Qigong: program revigorizant şi contemplativ în natură
În Poiana Rusca-Teregova (CS)
Cabana Wittmann / Wittmanns Hütte
(râuri, munţi, păduri, lac; Agroturism / Sanoturism®)
Cabana Wittmann / Wittmanns Hütte
(râuri, munţi, păduri, lac; Agroturism / Sanoturism®)
In iunie 2011 dl Wittmann a sustinut la Bucuresti Primul Workshop de Terapie stiinţifică a cancerului malign .
As vrea sa stiu daca odata cu decesul Dlui Doctor Wittmann s-a intrerupt acest proces de promovare anti-cancer.
RăspundețiȘtergereDoamne Ajuta!